Over Prof. Hendrik Vos

29 nov

De Europese Unie, een geschiedenis.
In de brasserie van het JOC om 20.00 u

vrijdag 29 november 2024 van 20:00 uur tot 22:30 uur

Het Davidsfonds Ingemunster nodigt u van harte uit voor een boeiende lezing van professor Hendrik Vos op vrijdag 29 november. Professor Vos, een vooraanstaand politicoloog en hoogleraar aan de Universiteit Gent, is een expert op het gebied van Europese politiek en de werking van de Europese Unie.

In deze lezing vertelt Hendrik Vos op basis van anekdotes en petite histoire hoe de Europese Unie ontstaan is, na de Tweede Wereldoorlog, en hoe ze uitgroeide tot de politieke machine die ze vandaag is. Het verloop stond nooit met zekerheid vast en had dikwijls te maken met toevalligheden, onverwachte gebeurtenissen, vriendschappen of botsende karakters. Het is de historie van ministers die cello speelden, een grondwet die in een braadkip belandde, een huwelijk in Moskou, de ondertekening van blanco vellen en zoveel meer. Het is een verhaal dat soms pakkend is, soms grappig, nu eens serieus, en dan weer vol misverstanden.

Tijdens deze lezing zal professor Vos ons meenemen in de complexe wereld van de Europese Unie. Hij zal onderwerpen bespreken zoals de geschiedenis en dynamiek van de EU, de uitdagingen waarmee de Unie vandaag de dag wordt geconfronteerd, en de manier waarop de lidstaten samenwerken binnen dit unieke politieke systeem. Zijn analytische en kritische benadering zal u inzicht geven in de interne werking van de EU en het belang van Europese samenwerking.

We hopen u te mogen verwelkomen voor deze unieke gelegenheid om meer te leren over de toekomst van Europa.




Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 6,00
Niet - Leden € 12,00

Reserveren kan door overschrijving op :
rekening BE81 4649 1170 0124 - Davidsfonds Ingelmunster
met vermelding van je Naam - Hendrik Vos

Er kan ook betaald worden op de dag zelf aan de ingang .